bowlingbanen

Evy de Kegel

Pup 'Evy de Kegel' geadopteerd

Met de diverse activiteiten tijdens 'De Kegel Family Fair' hebben wij EUR 10.000 opgehaald voor het goede doel KNGF Geleidehonden.

Daarmee heeft Park de Kegel onze pup Evy de Kegel geadopteerd. Zij woont nu bij een pleeggezin welke haar de basis van het vak leren. Wanneer Evy daar klaar is zal zij in training gaan om geleide hond te worden.

Evy de Kegel - 17 juni 2023 geboren
Evy de Kegel - 17 juni 2023 geboren
Duitse herder/labrador retriever
Duitse herder/labrador retriever

Bekijk de avonturen van Evy

Lijkt het jou ook leuk om te zien hoe het met onze pup Evy gaat? Volg haar dan op de socials van 'De Kegel Family Fair'.
Iedere twee maanden krijgen jullie een update van ons.
​Instagram en Facebook

Favoriete bezigheid... spelen en slapen
Favoriete bezigheid... spelen en slapen

Hoe gaat het met adoptie pup Evy de Kegel?

Pup Evy heeft de eerste maanden bij het puppypleeggezin achter de rug. Een tijd vol eerste indrukken en belevenissen. Centraal staat het zindelijk worden, uitlaten, aan de riem lopen, bezoekjes aan bijvoorbeeld winkels en de eerste commando’s.

PHOTO-2023-09-14-08-41-40 (4)

Ontdekken van de wereld binnen- en buitenshuis

Evy’s pleeggezin vertelt:
‘Het gaat goed met Evy. Onze katten vindt ze geweldig. Ze wil graag met ze spelen. Ze luistert al best goed naar commando’s zoals ‘hier’ en ‘zit’. Met onze eigen hond Teun gaat het ook al veel beter. Ze oefenen dagelijks verschillende judo-oefeningen samen. Heel grappig om te zien.’

PHOTO-2023-09-14-08-41-39 (1)
PHOTO-2023-09-14-08-41-40

Meer nieuwe indrukken opdoen

De tijd vliegt en Evy groeit lekker door. Het is belangrijk om de pup in dit eerste jaar verschillende indrukken te laten opdoen en zoveel mogelijk aan diverse situaties te laten wennen. Uiteraard met voldoende rust tussendoor om al die nieuwe dingen te verwerken. ​Haar mijlpalen zijn nu: reizen met OV, eerste stadsbezoek en een fraaie werkjas.

Vrije tijd of werktijd

Evy is aan het leren dat zij alleen in haar vrije tijd mag spelen met mensen. Het is belangrijk dat zij een duidelijk onderscheid leert maken tussen vrije tijd enwerksituaties. Dat vraagt om consequent gedrag van het puppypleeggezin, maar ook van omstanders, want een pup in opleiding mag je eigenlijk niet afleiden.

af521a37-ca0f-4229-a123-2ba86ba92ab7
4fbb943a-7aab-4c4f-aecd-a0d586e82ce3

Volg Evy op onze socials voor meer leuke stories.

Lijkt het jou ook leuk om te zien hoe het met onze pup Evy gaat? Volg haar dan op de socials van 'De Kegel Family Fair'.
Iedere twee maanden krijgen jullie een update van ons.
​Instagram en Facebook

Wil jij ook meehelpen?

Addoteer een pup of meld je aan als puppypleeggezin.
Bekijk de mogelijkheden op KNGF geleidehond

Socialiseren
Behalve volop te genieten van de jonge hond in huis, heeft het puppypleeggezin ook de belangrijke taak de pups te socialiseren met andere dieren, kinderen, stadscentra, openbaar vervoer en winkels/restaurants. Er is veel ruimte om te spelen en te knuffelen, maar af en toe moet er al gestudeerd worden. Zo wordt er niet alleen geleerd behoeften in de goot te doen, maar krijgt de pup ook gelijk al de basiscommando’s mee zoals blijf en hier. Omdat jonge honden heus niet altijd perfect luisteren, worden alle puppypleeggezinnen goed begeleid en kunnen ze altijd bij onze instructeurs terecht voor vragen over de opvoeding.

Park de Kegel Amstelveen